CMB: Interzicerea medicilor de a lucra simultan la stat si la privat - o masura dezastruoasa

Data publicarii: 23-08-2010 | Finante-Banci

Masura propusa de Ministerul Sanatatii privind interzicerea de a nu mai lucra in sistemul privat si astfel de a alege intre public sau privat este una "dezastruoasa, neproductiva si discriminatorie", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti, Ioan Lascar.

"De ce sa-i discriminam pe medici? In alte tari orice medic poate sa-si foloseasca timpul asa cum doreste. Majoritatea medicilor, probabil, vor opta pentru zona privata", a spus Lascar.

In opinia presedintelui Colegiului Medicilor, problemele din sistemul sanitar public nu vor disparea in niciun caz daca medicilor bugetari li se va interzice sa lucreze si in privat.

"Motivele invocate de cei care doresc aplicarea unor astfel de prevederi nu sunt in intregime valabile. In statele Uniunii Europene nu este impusa nicio regula obligatorie in ceea ce priveste organizarea generala a sistemului de sanatate", a spus presedintele CMB.

Ioan Lascar considera ca o astfel de masura, in actuala conjunctura, nu are cum sa aiba efecte benefice. In opinia sa, in cazul in care se constata incalcari ale legii trebuie luate masuri drastice.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: