Economist laureat al premiului Nobel: Europa ar putea intra din nou in recesiune

Data publicarii: 25-08-2010 | Economie

Europa ar putea sa cada inapoi in recesiune din cauza masurilor de austeritate. Asta sustine un important economist, laureat al premiului Nobel. Joseph Stiglitz este de parere ca economia europeanava intra din nou in recesiune, din cauza reducerilor de cheltuieli aplicate de guverne pentru taierea deficitelor bugetare.

"Reducerea cu una, cu doua a investitiilor cu return ridicat doar ca sa arate mai bine deficitul este complet nesabuita", a declarat Stiglitz la postul irlandez de radio RTE. Declaratia economistului vine in contextul in care guvernele din zona euro au luat masuri pentru reducerea deficitelor bugetare sub limita de 3% din PIB impusa de UE, dupa ce criza din Grecia de la inceputul anului a erodat increderea investitorilor in uniunea monetara.

"Pentru ca atat de multi se concentreaza in Europa pe cifra artificiala de 3%, care nu este sustinuta de nicio realitate si care analizeaza doar o portiune a situatiei financiare, Europa risca sa aiba o recesiune dubla", a avertizat economistul.

Stiglitz a mai precizat ca economia europeana nu va inregistra o crestere semnificativa prea curand intrucat marile companii continua concedierile

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: