Jumatate dintre multinationale fac angajari. In ce domenii sunt disponibile mii de noi joburi

Data publicarii: 25-08-2010 | HR/Cariere

Salariile din firmele detinute de straini au crescut, in medie, cu circa 4,5% anul acesta, sub nivelul inflatiei. Aproape o treime dintre ele au mentinut salariul la nivelul de anul trecut

Vesti bune din partea companiilor straine. Jumatate dintre firmele multinationale prezente in Romania sustin ca au facut si ca vor mai face angajari anul acesta. Cele mai mari sanse de angajare sunt in sectoarele IT, productie si vanzari de bunuri de larg consum si industria energetica, conform unui studiu Mercer.

"Este un semnal pozitiv venit din partea multinationalelor. Procentul de 50% este unul foarte bun. El reprezinta atat inlocuirea plecarilor naturale, cat si extinderea anumitor linii de business", a declarat pentru Gandul Oana Datki, country manager Consulteam Romania, reprezentantul pe piata locala al Mercer. "Este normal ca directorii si actionarii sa caute noi modalitati de a eficientiza activitatea, de a reduce costurile si de a creste productivitatea. In acelasi timp insa, ei sunt constienti ca acest lucru nu este posibil fara noi angajati. Au nevoie de noi angajati pentru a se dezvolta", a adaugat Datki.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: