EximBank colaboreaza cu autoritatile de management pentru inlesnirea accesarii fondurilor europene

Data publicarii: 26-08-2010 | Finante-Banci

EximBank a initiat un proiect de colaborare cu autoritatile de management implicate in gestionarea fondurilor structurale care are ca scop facilitarea accesului la informatie a societatilor interesate de accesarea fondurilor europene, a anuntat joi banca.

"Absorbtia fondurilor europene este esentiala pentru relansarea economiei, iar o transparenta mai mare si o comunicare mai activa sunt principalele solutii pentru imbunatatirea atragerii banilor europeni. Tocmai de aceea incercam ca prin acest proiect de colaborare cu autoritatile de management sa facem o promovare incrucisata a modalitatilor de accesare a fondurilor europene si a produselor bancare pe care EximBank", a declarat presedintele EximBank, Ionut Costea.

Pentru derularea acestui proiect, EximBank s-a adresat unui numar de 17 autoritati de management si organisme intermediare (unitati de implementare la nivel regional a programelor operationale), urmand sa fie incheiate parteneriate care sa stabileasca un cadru de actiuni comune pentru accelerarea atragerii de fonduri europene.

Banca de Export - Import a Romaniei EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune - finantare, garantare, asigurare, ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: