Kaspersky Lab: Peste jumatate de miliard de incercari de infectare a computerelor blocate in T2

Data publicarii: 27-08-2010 | IT&C

Suitele de securitate ale Kaspersky Lab au blocat in cel de-al doilea trimestru al acestui an aproximativ 540 de milioane de incercari de infectare a computerelor din intreaga lume, tara vizata de cele mai multe atacuri fiind China, cu 17,09% din totalul tentativelor.

Potrivit raportului malware pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2010 redactat de expertii in securitate informatica ai Kaspersky Lab si dat publicitatii joi, pe urmatoarele pozitii se situeaza Rusia (11,36% din totalul tentativelor), India (9,3%), Statele Unite ale Americii (5,96%) si Vietnam (5,44%).

"Infractorii cibernetici au folosit toate metodele si tehnicile de atac posibile, fie noi sau vechi, impreuna cu vectori de "scam" pentru a face profit financiar", se arata in raport.

In topul al tarilor care gazduiesc cele mai multe servere de malware la nivel mondial, primele pozitii sunt ocupate de SUA (29%), Rusia (16,1%) si China (13,6%).

"Una dintre cele mai des folosite metode de infectare a computerelor este exploatarea vulnerabilitatilor software. Hackerii utilizeaza coduri malware special create pentru fiecare tip de vulnerabilitate in parte - exploit-uri - care le faciliteaza accesul in computerele-victima. Aproximativ 8,5 milioane de astfel de exploit-uri au fost detectate in al doilea trimestru al anului, majoritatea avand ca tinta vulnerabilitati din Adobe Reader. In total, peste 33 de milioane de aplicatii vulnerabile au fost identificate pe calculatoarele utilizatorilor in aceasta perioada", potrivit raportului redactat de Kaspersky Lab.

NewsIn

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: