Protectia Consumatorilor: 64 la suta dintre banci incalca legea la acordarea creditelor

Data publicarii: 01-09-2010 | Finante-Banci

66 au fost amendate cu 527.500 lei si 95 au primit avertismente, 17 unitati nu mai au voie, temporar, sa incheie contracte. Numai in Capitala s-au aplicat cinci amenzi in cuantum de 188.000 lei si trei avertismente

Controalele derulate de inspectorii de la Protectia Consumatorilor in luna iulie la nivel national au evidentiat faptul ca 64% dintre banci, respectiv 161 dintre cele 252 de operatori economici verificati, nu respecta legea la incheierea contractelor de credit. "Au fost aplicate 66 de amenzi contraventionale in valoare totala de 527.500 lei si 95 de avertismente.

De asemenea, la 17 operatori economici s-a dispus masura opririi temporare a prestarii serviciilor de incheiere a contractelor de credit, pana la remedierea deficientelor", a comunicat ieri Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, precizand ca, la nivelul Capitalei, au fost verificate 7 unitati, pentru abaterile constatate aplicandu-se 5 amenzi in valoare de 188.000 lei si 3 avertismente.

Printre cele mai importante abateri s-au numarat cele legate de informarea privind unele comisioane specificate in lista cu dobanzi, tarife si comisioane, afisata in unitate. "Comisioanele erau specificate sub forma "lei/operatiune + comision BNR", fara a se preciza valoarea comisionului", noteaza ANPC.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: