Industria isi revine rapid

Data publicarii: 02-09-2010 | Economie

Primul sector lovit de criza este si primul care a iesit. Performanta din industriei care a crescut cu 5,9% in trimestrul II, a franat caderea PIB.

In trimestrul al doilea, scaderea accentuata de 8,3% din domeniul construc tiilor a fost temperata de cresterea de aproape 6% din industrie, potrivit Institutului National de Statistica (INS).  Estimarile privind cresterea economiei cu 0,3% fata de ianuarie-martie au fost mentinute de Statistica. Reprezentantii patronatelor sustin ca semnele restructurarii mediului de afaceri sunt evidente, industria isi revine, iar prognozele pentru perioada urmatoare sunt bune.

"Industria da semne de revenire. Este al doilea trimestru cu crestere. Daca nu apar alte probleme, daca nu vor fi luate masuri legislative care sa puna piedici mediului de afaceri, industria isi va reveni. 

Mediul de afaceri s-a restructurat prin forte proprii, fara ajutorul statului, care ar fi trebuit sa intervina cu masuri de sprijin. TVA-ul ramane in continuare o problema pentru firme, la exportatori s-a simtit in mod deosebit. Cat priveste cresterea economica consemnata, ne incadram in tendinta generala a celorlalte tari din Uniunea Europeana", ne-a declarat Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). Industria a fost ramura care a inregistrat, in trimestrul II din 2010, cea mai mare crestere a volumului de activitate, cu 5,9%.

Integral in Romanialibera.ro