Ialomitianu spune ca angajatorii vor retine contributiile pentru DA-uri si le vor vira la buget

Data publicarii: Astazi, 06-09-2010 | Economie

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca angajatorii vor avea obligatia de a retine sumele reprezentand contributiile pentru drepturile de autor pentru a le vira la buget, fiind aplicata astfel metoda stopajului la sursa.

"Deci, cei care obtin venituri din drept de autor si cei care lucreaza pe conventii civile nu mai sunt obligati sa mearga sa depuna declaratie si sa faca plata. Se va modifica si se va aplica metoda stopajului la sursa, adica angajatorii vor retine banii si-i vor vira la buget, e metoda cea mai eficienta, adica mai rapida si cu costurile cele mai mici. Modificarea se va face tot prin ordonanta de urgenta, noi avem termen ca miercuri sa intre in Guvern si sa apara aceste modificari", a declarat ministrul intr-un interviu acordat ziarului Gandul.

Intrebat cine va face plata pune in practica stopajul la sursa in cazul manelistilor, spre exemplu, Ialomitianu a declarat ca exista o modificare a Codului de Procedura Fiscala cu privire la introducerea metodelor indirecte de control, in functie de avere. "Nu este vorba de a trimite inspectorii la nunti sau alte lucruri de genul acesta, este vorba de niste metode pe care le aplica toate tarile din Uniunea Europeana si Statele Unite, de verificare, orice persoana care are o crestere de avere inseamna ca are un venit care trebuie impozitat. Este o metoda de a stabili venitul impozabil, baza impozabila se poate stabili in functie de venit sau in functie de cheltuieli", a declarat el.

Potrivit ministrulu, modificarea Codului de Procedura este deja facuta, iar in prezent ANAF lucreaza la normele tehnice de aplicare, noile prevederi urmand sa se aplice, cel mai probabil, de la 1 ianuarie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: