Romania ar putea primi 360 milioane euro de la Banca Mondiala pana la sfarsitul lunii octombrie

Data publicarii: 07-09-2010 | Economie

Romania ar putea primi o transa de 360 milioane de euro de la Banca Mondiala (BM) pana la finalul lunii octombrie, ca parte a imprumutului incheiat cu Fondul Monetar International (FMI), Uniunea Europeana si alte institutii financiare, potrivit unui oficial al bancii, citat de Bloomberg.

Ministerul de Finante si o echipa a Bancii Mondiale negociaza ultimele detalii pentru eliberarea fondurilor si le vor prezenta conducerii bancii pana la 19 octombrie, a declarat pentru Bloomberg Fancois Rantrua, country manager al BM. Acordarea banilor depinde de aprobarea de catre Parlament a modificarilor din sistemul de pensii si introducerea coplatii la asigurarile de sanatate, a mai spus oficialul.

Romania a agreat anul trecut un pachet de asistenta financiara pe doi ani de aproape 20 miliarde euro cu FMI, Comisia Europeana (CE), Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in principal pentru finantarea deficitului bugetar si a rezervei valutare a BNR.

Romania a primit pana in prezent 10,7 miliarde euro de la FMI, 2,5 miliarde euro de la Comisia Europeana si 300 milioane euro de la Banca Mondiala.

NewsIn