"Romanii sunt de doua feluri: cei care inseala Fiscul si cei care sunt inselati de el"

Data publicarii: 09-09-2010 | Actualitate
Romanii sunt de doua feluri: cei care inseala Fiscul si cei care sunt inselati de el. O a treia categorie, cea in care relatia e corecta, contractuala, bazata pe increderea ca ne facem servicii reciproc, nu exista. Crearea ei ar fi insemnat adevarata reforma a statului. Dar nu suntem pe calea cea buna.

Cu Ordonanta 58/2010 Guvernul s-a purtat ca un taran betiv, stapan al unei martoage costelive, care in fiecare zi intarzie cand urca dealul de tare ce gafaie, si caruia, ca sa recupereze pierderea, ii vine ideea sa incarce caruta de doua ori mai mult. Mintea betivului cea de pe urma!

Bine ca se confrunta toata lumea in proiecte de introdus noi taxe si complicat pe cele vechi, in speranta ca vor rezolva finantele statului. De fapt, competitia intre Ponta, care vrea sa revina la o taxa pe venit progresiva, ba chiar una cu deductibilitati, si Boc, care a batut recordul la impozite redundante, se rezuma la cine pune mai multi saci in caruta. Aia mai mici au si ei ideile lor. Nu am putea, la o adica, crea un stimulent pentru taran? De exemplu, daca ajunge mai repede sus, ii mai dam o votca mica? La rigoare, hai sa i-o dam inainte, ca sa pocneasca mai dihai din bici!

 

Integral in: Financiarul