ING: Introducerea a doua marje fixe in calculul dobanzii variabile este cea mai transparenta formula

Data publicarii: 09-09-2010 | Finante-Banci
Aplicarea ordonantei privind creditele con su matorilor se realizeaza prin mentinerea pre tului actual al contractului, iar optiunea ING de a utiliza doua marje fixe reprezinta cea mai transparenta formula de calcul al dobanzii, a declarat directorul de retail al ING Bank Romania, Maria-Cristina Matei.
"OUG 50, asa cum a fost clarificat de altfel si de ANPC, nu urmareste schimbarea pretului con tractelor, ci implementarea unui mod trans parent de calcul al dobanzii, ce poate fi ur ma rit de client.


Acest lucru este realizat de le ge, care prevede ca ROBOR / EURIBOR / LIBOR sa fie unicul element variabil al ratei. De aici cerinta de a avea una dintre aceste rate plus o valoare (marja) fixa", a declarat Maria-Cristina Matei. Ea a mentionat ca modul in care ING Bank Romania a stabilit translatarea pretului vechi a fost unul transparent, iar prezentarea a do ua marje fixe a fost realizata tocmai pentru a prezenta clientului foarte clar structura pretului.
"Consideram ca spiritul legii este respectat intrucat odata cu aplicarea ordonantei, peste EURIBOR / ROBOR nu exista decat ele men te fixe. Prezentarea acestei valori fixe - si repet, ea ramane fixa pe toata perioada ulte rioara a contractului - prin insumare sau prin rezultatul final, este o chestiune de forma si noi am ales-o pe cea care ni s-a parut cea mai transparenta", a spus Matei.


Integral in: zf.ro