Emil Boc: Este nevoie de o parte dintre legile aflate in Parlament pentru a realiza bugetul pe 2011

Data publicarii: 13-09-2010 | Politica
Premierul Emil Boc le-a spus sambata, la Drobeta Turnu-Severin, alesilor locali ai PDL ca o serie de legi aflate in Legislativ sunt necesare pentru a fundamenta proiectul de buget pentru 2011 si le-a transmis reprezentantilor democrat-liberali in teritoriu ca partidul le va furniza expertiza pentru realizarea proiectelor europene, insa ele trebuie intocmite legal si corect.

Boc i-a informat pe alesii locali ai PDL ca un prim pas pentru diminuarea deficitelor fondului de pensii este adoptarea legii in domeniu, saptamana viitoare, in Parlament. Premierul a vorbit, de asemenea, si despre Legea educatiei, dar si despre reforma asistentei sociale, un domeniu care "va intra in linie dreapta, in aceasta toamna, in Parlament".

"In acest sens, deja am modificat legea venitului minim garantat, legea cu privire la alocatia complementara, urmeaza Codul social si al asistentei sociale, in octombrie, modificarea Codului muncii, a legilor sindicatelor, patronatelor si a contractelor colective de munca, in luna noiembrie, pentru a avea un sistem social eficient", a declarat seful Executivului.

Boc a precizat ca toate aceste acte normative, incluzand si legea salarizarii pe 2011 a personalului bugetar, sunt necesare pentru intocmirea bugetului de stat pentru anul urmator.
"Pentru a putea realiza bugetul avem nevoie de o parte dintre aceste legi care sa stea la temelia actului bugetar fundamental al anului 2011", a spus Boc.

Primul-ministru le-a mai transmis alesilor locali ai PDL ca, pentru 2011, prognoza facuta impreuna cu CE, Banca Mondiala si FMI este o crestere economica intre 1,5-2%, pe un deficit de 4,4%.

Boc a mentionat ca fondurile europene pot da un impuls suplimentar cresterii economice si le-a spus alesilor locali ai PDL ca partidul poate oferi expertiza pentru realizarea lor, insa "este misiunea" reprezentantilor democrat-liberali din teritoriu sa intocmeasca proiecte corecte, care sa respectate legalitatea si transparenta utilizarii banului public.

Sursa: AGERPRES

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: