Ministrul Tabara vrea sa introduca amenda de 60 de euro pe hectarul de parloaga

Data publicarii: 13-09-2010 | Actualitate
Propunere: Ca si predecesorul sau, Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, vrea sa-i penalizeze pe proprietarii care isi lasa terenurile nelucrate

Noul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, vrea sa-i puna pe proprietarii de terenuri agricole sa plateasca amenzi usturatoare in cazul in care nu-si ingrijesc parcelele. Astfel, cei care isi tin terenurile nelucrate si necuratate ar urma sa fie penalizati cu cate 50-60 de euro pentru fiecare hectar neingrijit, potrivit propunerii lui Tabara, ideea aflata deocamdata la nivel de intentie. Exact atat este si subventia primita de agricultorii romani de la Uniunea Europeana, pentru terenurile agricole.

"Am vrea sa revedem si procedurile din tarile europene si sigur, impreuna cu Ministerul Finantelor am vrea sa gasim solutia, si este clar ca se va ajunge la aceasta taxare, care se refera nu numai la terenurile din extravilan, ci inclusiv intravilan. Nu se refera doar la terenurile private, ci si la cele proprietate publica, pentru ca daca te duci pe rambleurile de cale ferata si pe terasamente si nu numai...", a declarat Tabara.

 

Integral in: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: