Boc: Autoritatile locale care nu implementeaza proiecte UE in grafic vor avea contractele reziliate

Data publicarii: 13-09-2010 | Finante-Banci
Premierul Emil Boc a avertizat administratiile publice locale, sambata, la Drobeta Turnu-Severin, ca vor fi reziliate toate contractele care nu implementeaza fondurile structurale in graficul stabilit, indiferent de culoarea politica a autoritatilor locale, transmite corespondentul NewsIn.

"Mesajul meu este foarte clar: indiferent de administratie, indiferent de culoare politica a acesteia, autoritatile locale care nu implementeaza proiectele europene in termenul si in graficul stabilit vor avea contractele reziliate, pentru ca nu ne permitem ca tara sa pierdem bani europeni pentru ca o administratie sau alta nu implementeaza proiectele europene", a declarat Emil Boc.

Premierul Emil Boc, impreuna cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a vizitat sambata lucrarile care se efectueaza la centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin.  Mai sunt de executat 8 kilometri din acest drum, iar lucrarile ar urma sa fie finalizate la data de 30 octombrie. Cu acest prilej, primul ministru a declarat ca in perioada urmatoare sunt programate sa fie finalizate lucrarile la mai multe astfel de obiective in tara.

"Investitiile si absortia fondurilor europene reprezinta de departe calea cea mai rapida si sigura de a iesi din criza economica. De aceea, Guvernul Romaniei isi concentreaza toate efoturile pe aceste doua obiective mari, utilizarea cu eficienta a investitiilor de la buget si prioritizarea acestora. De aceea si anul acesta vom termina 20 de kilometri  din centura Bucurestiului Chitila - Voluntari, 8 kilometri din aceasta centura, toti atatia kilometri din centura Iasiului, de asemenea, centura Clujului, 12 kilometri de autostrada de la Campia Turzii la Turda, ce vor ajuta si Campia Turzii si Turda in devierea traficului greu si, nu in ultimul rand, vom continua lucrarile la centura ocolitoare a municipiului Constanta, astfel incat anul viitor sa fim cat mai aproape de obiectivul pe care ni l-am stabilit, de a putea circula de la Pitesti la mare in regim de autostrada, cu o exceptie, probabil, pe o banda, unde e vorba de un viaduct care se afla in constructie", a spus Emil Boc.

Premierul a mai adaugat ca, impreuna cu noul ministru al Transporturilor, a analizat programul de investitii, astfel incat toate lucrarile incepute sa fie finalizate.

"Daca am fi lasat resursele publice sa fie utilizate cate putin peste tot nu am fi finalizat nimic. De aceea am decis cu doamna ministru sa continuam acest program de reprioritizare a investitiilor si de a termina aceste lucrari in interesul comunitatilor care ne reprezinta in ultima instanta, iar aceste centuri ocolitoare vor reprezenta si motoarele cresterii economice in zona", a afirmat Emil Boc.

Primul ministru a participat, sambata, la Drobeta Turnu Severin, alaturi de mai multi membri ai cabinetului, la o intrunire a presedintilor de consilii judetene si primari de orase si municipii, intrunire organizata de Biroul Permanent National al PDL pe tema absortiei fondurilor europene si a descentralizarii administratiei publice locale.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: