EOS KSI Romania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu circa 10% in acest an

Data publicarii: 14-09-2010 | Afaceri

EOS KSI Romania, companie care activeaza pe piata colectarii de creante, estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 10% in acest an, de la un nivel de 35 milioane lei in 2009, pe fondul cresterii volumului de creante achizitionate, a declarat marti directorul general al companiei, Georg Kovacs.

"Compania a inregistrat o usoara scadere anul trecut, obtinand o cifra de afaceri de aproximativ 35 milioane lei, comparativ cu aproximativ 39,5 milioane lei in 2008, pe fondul situatiei economice care a determinat, in principal, scaderea ratelor de succes. Ne asteptam la o crestere de aproximativ 10% in acest an, pe fondul unui volum mai mare de creante", a mentionat Kovacs.

Acesta a precizat ca suma medie colectata pe luna la creditele bancare restante era de 600 lei in 2008, in prezent, aceasta scazand la 300 lei.

"In 2009 am schimbat foarte mult procesul de colectare. Incercam sa gasim motivul pentru care debitorul nu achita si incercam sa obtinem o suma mica pe care o va plati constant", a mai spus Kovacs.

Potrivit acestuia, estimarile arata o scadere de 8-10% a pietei de colectare a creantelor in acest an.

"Din cauza situatiei economice dificile, estimam o scadere de 8-10% a pietei de colectare a creantelor in acest an, scadere care probabil se va mentine in 2011. Ne asteptam ca piata colectarii creantelor sa-si revina dupa ce economia romaneasca se va stabiliza, probabil dupa 2011", a mai spus reprezentantul EOS KSI Romania.

EOS KSI apartine Grupului EOS. Compania ofera servicii de colectare creante, factoring si rapoarte de bonitate. 

NewsIn