PSD a depus plangere penala impotriva Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu

Data publicarii: 21-09-2010 | Politica

Social-democratii au depus, marti, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si a secretarului forului, Sever Voinescu-Cotoi, a anuntat purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan.

"Credem ca doamna Roberta Anastase si domnul Sever Cotoi trebuie sa plateasca in justitie pentru ceea ce au facut cu o lege esentiala - Legea pensiilor", a spus Radu Moldovan referindu-se la modalitatea de vot, pe care opozitia o contesta. 

Potrivit acestuia, plangerea penala este pentru abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si fals in declaratii publice. 

Moldovan ii acuza pe Anastase si Voinescu de faptul ca au incercat sa "fure" votul la Legea pensiilor, lucru pe care, potrivit deputatului PSD, cei doi l-au si recunoscut. 

"Nu este de ajuns ca au recunoscut acest furt. Ei trebuie sa plateasca pentru comportamentul lor ilegal si criminal impotriva a 6 milioane de romani, penal, in justitie. Asteptam ca institutiile statului sa faca cercetarile de rigoare. Acesti reprezentanti ai actualului partid de guvernamant nu mai au nicio limita, au dus abuzul la un nivel care nu s-a mai intamplat niciodata dupa 1990", a afirmat Radu Moldovan. Deputatul a calificat comportamentul celor doi ca fiind unul "ilegal si criminal". 

Avocatul care reprezinta PSD in acest caz, Canel Clementina, a declarat ca cea mai grava pedeapsa pe care ar putea sa o primeasca cei doi este aceea pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si care se pedepseste cu 5 pana la 15 ani inchisoare. 


Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: