Presedintele Basescu anunta ca Romania va semna un nou acord cu FMI in 2011

Data publicarii: 22-09-2010 | Economie
Presedintele Traian Basescu a anuntat marti, in plenul Parlamentului, ca Romania va semna un nou acord cu Fondul Monetar International in 2011, necesar, potrivit sefului statului, pentru a credibiliza tara pe pietele financiare si pentru a obtine un rating de categorie A, in orizontul anului 2012.

"Romania are nevoie in continuare sa imprumute resurse financiare, pentru ca trebuie sa ne continuam dezvoltarea. Acesta este motivul pentru care in 2011 vom semna un nou acord cu FMI. (...) Mentinerea intr-un acord cu FMI este legata direct de credibilitatea noastra pe pietele financiare si in fata investitorilor straini si este un sprijin ca la orizontul anului 2012 sa avem un rating de tara in categoria A", a anuntat Basescu.

Seful statului a sustinut ca una dintre problemele majore ale Romaniei este imposibilitatea de a se imprumuta pe termen lung, din cauza lipsei reformelor structurale si a deficitelor financiare.
"Problema Romaniei este ca datorita deficitelor, datorita lipsei de reforme structurale, nimeni, in momentul de fata, nu imprumuta Romania pe termen lung. Sigur ca orice minister de Finante ar vrea sa se imprumute pe termen lung. Pe 10 ani, cu scadenta la 15 ani, chiar la 5 ani. Romania, in momentul de fata, are probleme uriase sa contracteze imprumuturi cu scadenta la trei ani. (...) Romania ar vrea, dar datorita dezechilibrelor macroeconomice, nimeni nu o imprumuta pe termen lung", a explicat Basescu.

sursa: AGERPRES

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: