Rata de neocupare a spatiilor comerciale a ajuns la 15%; crestere de 3% in sase luni

Data publicarii: 22-09-2010 | Afaceri
Cererea de spatii pentru magazine de mobila, bricolaj sau hipermarketuri a inregistrat un avans lent. Chiriile au ramas la nivelul negociat in 2009
Compania de consultanta imobiliara Colliers estimeaza ca ritmul deschiderilor de centre comer-ciale va ramane redus pe termen scurt, dupa ce in primul semestru doar doua proiecte mari au fost finalizate.

In primul semestru au fost livrate proiectele Sun Plaza Bucuresti si Atrium Arad, stocul total de spatii comerciale moderne ajungand in iulie la 1,32 milioane de metri patrati suprafata inchiri-abila. Potrivit analizei, acest numar redus de livrari vine dupa trei ani record in ceea ce priveste deschiderile de centre comerciale, perioada in care stocul de spatii comerciale moderne a crescut in medie cu peste 250.000 de metri patrati pe an.

 "Acest fenomen demonstreaza ca inertia dezvolta-to-rilor din timpul anilor de boom imobiliar si-a pierdut din intensitate, ceea ce va duce la o ince-ti-ni-re din ce in ce mai accentuata a expansiunii sto-cului de spatii comerciale", sustin analistii Colliers International.

 

integral in: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: