Presedintele Basescu nu exclude posibilitatea unei amanari a aderarii Romaniei la moneda euro (AFP)

Data publicarii: 23-09-2010 | Politica
Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, ca nu exclude posibilitatea unei amanari cu unul sau doi ani a aderarii Romaniei la euro, prevazute pentru 1 ianuarie 2015, informeaza AFP.
'Exemplul grec ne-a aratat ca trebuie sa meditam serios si ca trebuie sa fim bine pregatiti' pentru adoptarea monedei unice europene, a spus seful statului, intr-o intalnire cu ziaristii straini acreditati la Bucuresti.

De aceea, 'propun sa discutam din nou pentru a vedea daca ne mentinem obiectivul (initial) sau daca amanam aderarea cu unul sau doi ani', a continuat Traian Basescu, explicand ca, pe langa indeplinirea conditiei de a avea deficitul public sub valoarea de trei la suta din produsul intern brut, 'trebuie sa analizam toate aspectele unei economii'. El a adaugat ca pune 'sub semnul rezervei si al intrebarii' 1 ianuarie 2015 ca data de aderare a Romaniei la euro.

AFP remarca faptul ca, pana in prezent, autoritatile romane au mentinut fara rezerve aceasta data tinta pentru intrarea in zona euro.

sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: