Patru premiere mondiale marca Chevrolet, la Salonul Auto de la Paris

Data publicarii: 23-09-2010 | Auto

Chevrolet, cea mai puternica marca a grupului General Motors /GM/, vine in cadrul Salonului Auto de la Paris cu patru premiere mondiale, punctele de atractie fiind noul model Orlando, precum si autovehiculul electric Volt.

Potrivit unui comunicat de presa al Chevrolet Romania, tot la Paris, constructorul american va dezvalui versiunile restilizate ale modelelor Aveo si Captiva, dar si varianta hatchback a inovatorului Cruze.

Unul dintre cele mai asteptate modele marca Chevrolet este Orlando, primul model al GM din segmentul european al MPV-urilor de familie, cu sapte locuri si interior flexibil. Chevrolet Orlando va fi lansat pe piata in Europa la inceputul anului 2011, clientii avand posibilitatea sa aleaga intre trei dintre cele mai recente motoare cu consum eficient: un motor pe benzina de 1,8 litri si doua motoare diesel de 2,0 litri, cu performante diferite.

Tot la Paris, va fi prezentat primul prototip al autovehiculului electric Chevrolet Volt, ce a putut fi vazut la Salonul Auto de la Detroit in urma cu trei ani. In anul Centenarului Chevrolet din 2011, va fi demarata productia pentru Europa a modelului Volt, primele unitati fiind disponibile inainte de trecerea in anul 2012.

Chevrolet Volt este un autovehicul electric cu autonomie extinsa, fiind diferit de un hibrid prin faptul ca rotile acestuia sunt in permanenta actionate electric. Volt utilizeaza energia electrica drept sursa primara si benzina ca sursa secundara, de rezerva, pentru a genera energie electrica. Automobilul se deplaseaza pe distante de pana la 60 de kilometri cu energie electrica, depozitata intr-o baterie litiu-ion de 16 kWh. Dupa descarcarea bateriei, un generator montat la bord produce energie electrica pentru a alimenta unitatea de propulsie electrica, sustinand in acelasi timp incarcarea bateriei, extinzand astfel autonomia modelului Volt la peste 500 de kilometri. Pentru a incarca bateria, modelul Volt poate fi conectat la orice priza de uz casnic de 230 V, aceasta incarcandu-se complet in maxim trei ore.

Volt poate atinge 100 km/h intr-un interval de noua secunde si atinge o viteza maxima de 161 km/h.

In afara de cele doua premiere mondiale amintite mai sus, producatorul american aduce la stand Noul Aveo cu 5 usi si Noul SUV Captiva.

Noul Aveo, mai lung si mai lat decat versiunea actuala, se va comercializa in Europa incepand din vara anului viitor, si va fi disponibil intr-o gama completa de motoare pe benzina si diesel cu patru cilindri, incorporand VVT (sincronizarea variabila a supapelor), fazarea continuu variabila a celor doua came si tehnologia injectiei common rail. Pentru anumite motoare va fi disponibila, optional, si prima transmisie Chevrolet cu 6 viteze montata pe un autovehicul de mici dimensiuni.

Noul Chevrolet Captiva introduce un motor pe benzina V6 cu cilindrii de 3,0 litri si putere de 258 cp, cu injectie directa si sincronizare variabila a supapelor, in timp ce noile unitati diesel cu turbocompresor, cilindrii de 2,2 litri si tehnologie common rail vor fi disponibile cu o putere de 163 sau 184 cp.

In cadrul standului Chevrolet de la Paris, va fi expusa si masina de prezentare Cruze hatchback, disponibila pentru vanzare de la jumatate anului viitor. Noutatea consta in noua linie coupe a acoperisului si consola scurta in fata si in spate.

Nu in ultimul rand, la Salonul Auto de la Paris va fi dezvaluit modelul sportiv Corvette ZR1, alaturi de masina de curse C6.R, care a concurat in cursa de 24 de ore de la Le Mans si in Seriile Americane Le Mans si Cruze sedan, care concureaza in prezent cu succes in cadrul Campionatului Mondial de Turism, unde conduce inaintea ultimelor doua runde.

Chevrolet este cea mai importanta marca internationala a companiei GM, cu vanzari anuale de aproximativ 3,5 milioane de autovehicule in peste 130 tari, fiind a patra marca auto ca marime din lume in ceea ce priveste vanzarile.

O noua editie a Salonului Auto de la Paris se va desfasura in perioada 2-17 octombrie 2010.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: