ANPC: Bancile care mai au contracte cu prevederi contrare OUG 50/2010 vor fi sanctionate

Data publicarii: 23-09-2010 | Finante-Banci
Creditorii care nu pot face dovada ca au transmis consumatorilor actele aditionale vor fi sanctionati, anunta Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

"Termenul acordat creditorilor pentru alinierea contractelor s-a incheiat. Obligatia de notificare a fost in sarcina exclusiva a creditorului, acesta trebuie sa demonstreze ca a depus toate diligentele sa informeze clientii (...) Bancile care mai au contracte in derulare cu prevederi contrare OUG 50/2010 vor fi sanctionate", arata ANPC, intr-un comunicat de presa in care clarifica cele mai frecvente probleme reclamate de consumatori in legatura cu alinierea contractelor de credit la prevederile Ordonantei 50.
ANPC ii sfatuieste pe clientii care au constatat ca actul aditional contine clauze care exced cerintelor de aliniere la Ordonanta sa sesizeze Comisariatele Judetene pentru Protectia Consumatorilor (CJPC).

"Creditorul nu se poate prevala de acceptarea tacita pentru acele clauze din actele aditionale care nu au legatura cu alinierea contractului la OUG 50/2010. Nu aveti, conform OUG 50/2010, un termen limita de contestare a actelor aditionale, dar e preferabil sa o faceti cat mai repede, imediat ce banca incearca sa le puna in aplicare", arata ANPC.

Integral in Curentul.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: