Discutiile cu FMI privind un nou Acord vor incepe in luna octombrie, spune Boc

Data publicarii: 23-09-2010 | Economie
Premierul Emil Boc a declarat joi, la reuniunea ONU de la New York, ca discutiile cu FMI privind un nou Acord vor incepe in luna octombrie, cand delegatia Fondului se va afla in Romania.

"Obiectivul Guvernului, in primul rand, este de a respecta acordul pe care il avem si de a-l duce la bun sfarsit in conditiile stabilite si despre un nou acord vom discuta incepand cu luna octombrie, cand delegatia FMI va fi prezenta in Romania si vom vedea la ce concluzie si la ce forma de acord vom ajunge", a spus Boc, intrebat daca doreste un acord de tip precautionary cu FMI.

Premierul Emil Boc participa saptamana aceasta la reuniunea la nivel inalt a Adunarii Generale a ONU, pe tema Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM).

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la RRA, ca tipul de Acord pe care Romania il va incheia cu FMI va fi decis "catre sfarsitul anului", de catre Guvern si Banca Nationala, sustinand ca este "putin probabil" sa fie un acord de finantare, ci va fi unul de precautie. "Acordul cu Fondul va fi o realitate. Ce tip de acord ramane sa decidem catre sfarsitul anului, si va fi problema Guvernului si a Bancii Nationale, dar in mod cert un acord cu Fondul Monetar International va exista. Poate fi un acord in care sa fie vorba si de finantare, ceea ce este putin probabil, sau cel mai probabil va fi un asa numit acord de precautie, in care in situatii exceptionale sa putem apela la Fond", a spus Basescu.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: