BERD: Criza datoriilor publice va fi resimtita de o intreaga generatie

Data publicarii: 24-09-2010 | International
Criza datoriilor publice va avea repercusiuni "timp de o generatie" asupra contribuabililor occidentali, a apreciat, joi, presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, citat de AFP.

Intervenind in fata Reform Club, un cerc de reflexie cu sediul la Londra, Mirow a asigurat ca explozia datoriilor statului este "fara indoiala consecinta directa cea mai afectata de criza", obstructionand revenirea economica.

Povara datoriei apasa in acelasi timp asupra finantelor publice si asupra capacitatilor bancilor de a imprumuta sectorul privat, a subliniat el.

Mirrow a pledat in favoarea politicilor bugetare riguroase. In afara de presiunea pietelor financiare, reducerea deficitelor se impune pentru a ridica un climat de incertitudine, "care submineaza increderea consumatorilor" si exercita presiuni si asupra cresterii.

El cerut, de asemenea, UE sa-si accelereze eforturile pentru cresterea propriei competitivitati si pentru buna guvernare a statelor, recomandand ca "incitatiile fata de noi membri sa fie mentinute si dupa aderarea lor".

sursa: AGERPRES

 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: