Roubini avertizeaza: SUA risca sa intre intr-o noua recesiune. Vezi ce prognoze are Dr. Doom pentru celelalte mari economii

Data publicarii: 28-09-2010 | International
Economistul Nouriel Roubini, profesor la New York University, avertizeaza ca exista o probabilitate ridicata ca Statele Unite sa intre intr-o noua recesiune, in timp ce perspectivele Japoniei sunt "anemice", situatia din cele doua economii fiind un risc pentru revenirea globala, transmite Bloomberg.

China, economia importanta cu cea mai puternica crestere, s-ar putea confrunta cu obstacole mai mari daca revenirea va frana in Statele Unite si in Europa, a declarat luni Roubini, la o conferinta la Kuala Lumpur.

Indicatorii privind PIB-ul Statelor Unite pe trimestrul al doilea ar putea fi revizuite in jos dupa cifrele "groaznice" din iunie de pe pe piata rezidentiala, a adaugat economistul poreclit "Dr. Doom" pentru prognozele sale pesimiste.

Masurile de austeritate menite sa reduca datoriile tarilor dezvoltate lovesc puternic in increderea consumatorilor si a firmelor, iar gospodariile din multe state cu economii importante se abtin de la cheltuieli, avertizeaza Roubini.

 

integral in: moeny.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: