Bancherii il roaga pe Basescu sa nu semneze ordonanta privind creditele pentru populatie

Data publicarii: 28-09-2010 | Finante-Banci
Suparati din cauza eventualelor pierderi de aproape un miliard de euro provocate prin aplicarea ordonantei privind creditele, bancherii apeleaza la Presedintie

Bancherii nu renunta sa conteste ordonanta privind creditele populatiei si sunt hotarati sa ajunga pana la presedintele Traian Basescu pentru a avea castig de cauza. Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), a declarat ieri ca ii va cere sefului statului sa nu promulge legea de aprobare a OUG 50/2010 privind creditele populatiei in cazul in care actul normativ va trece de Camera Deputatilor in actuala forma.

Ordonanta urmeaza sa fie discutata marti la nivelul Comisiei pentru Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, dupa ce a primit deja votul Senatului. "Ar fi foarte multe de spus si avem in continuare speranta ca la nivelul Comisiei de Finante si Banci din Parlament vom avea posibilitatea de a ne spune punctul de vedere. In cazul in care Camera Deputatilor va adopta legea asa cum este, aceasta trebuie promulgata. In continuare CA al ARB are mandat sa mearga pe toate caile pana la clarificarea situatiei", a afirmat Ghetea, la seminarul "Mediafax Talks about Competition Law", organizat de Mediafax.

 

integral in: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: