ANAF: Un agent economic din Bucuresti are obligatii suplimentare la buget de 6,6 milioane euro

Data publicarii: 29-09-2010 | Afaceri
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a efectuat un control fiscal la un agent economic din Bucuresti, in urma caruia au fost stabilite obligatii suplimentare la bugetul de stat de peste 6.638.000 euro, a anuntat marti instiutia.

Potrivit ANAF, obligatiile restante vizau  impozitul pe profit, T.V.A, C.A.S., debit suplimentar, majorari si penalitati.

"Cea mai mare parte a acestei sume a fost stabilita pentru facturile nejustificate de contribuabil, documente ce au fost identificate cu ajutorul uneia din cele mai moderne si eficiente metode de control fiscal, implementata la nivelul administratiilor fiscale europene denumita ACL / Audit Command Language - versiunea 9, un software specializat in importul, prelucrarea, procesarea si analizarea datelor obtinute in format electronic", se arata in comunicatul institutiei.

In timpul verificarilor, aplicatia de control electronic - ACL9 a fost utilizata pentru certificarea bazelor de date puse la dispozitie de contribuabil (confruntarea bazelor de date cu documentele financiar-contabile si fiscale ale agentului economic), verificarea concordantei intre diferite declaratii fiscale, inregistrarile in contabilitate si documentele justificative puse la dispozitie, identificarea activitatilor preponderente ale contribuabilului; analiza structurii veniturilor si cheltuielilor contribuabilului si
analize pe bazele de date cu facturile emise pentru identificarea facturilor lipsa, a facturilor anulate, a facturilor dublate, sau a oricaror alte neregularitati privind utilizarea facturilor fiscale.

De asemenea, acesata a fost folosita pentru selectarea din bazele de date a anumitor tipuri de operatiuni care prezentau interes pentru inspectia fiscala si pentru analiza diverselor baze de date cu mijloacele fixe ale contribuabilului.

Incepand din acest an, metoda controlului electronic este utilizata si de inspectorii ANAF. Metoda controlului electronic, foarte eficienta in cazul inspectiilor fiscale ce presupun un volum mare de date stocate in mediul electronic, a fost introdusa in practica inspectiei fiscale romanesti in urma dezvoltarii unui proiect de infratire institutionala, implementat cu asistenta tehnica din partea administratiei fiscale din Germania, respectiv Marea Britanie.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: