Noua Toyota Auris Hybrid a ajuns in Romania si costa peste 24.000 de euro

Data publicarii: 29-09-2010 | Auto
Toyota Romania, unicul importator si distribuitor al gamei Toyota pe plan local, a prezentat, marti seara, in premiera nationala, noua Toyota Auris HSD, capabila sa consume numai 3,8 litri/100 km si sa emita 89 de grame de CO2/km, ce va fi comercializata la un pret de 19.516 euro (fara taxe).

Auris HSD este primul si unicul model hibrid integral din clasa C, care aduce ca noutate tehnologia Hybrid Synergy Drive /HSD/, atu ce se va regasi, potrivit oficialilor companiei, in toata gama Toyota pana in anul 2020.

Puterea maxima a sistemului hibrid este de 136 CP, performanta comparabila cu cea a oricarui hatchback cu propulsor conventional pe benzina sau Diesel, cu cilindri de 2.0 litri.

Automobilul celor de la Toyota ofera soferului patru moduri de conducere, incluzand EV, ECO si POWER, precum si o dotare standard generoasa.

Lansarea modelului Auris HSD completeaza gama revizuita a modelului Auris 2010, care ofera imbunatatiri de ultima ora ale stilului si ale calitatii habitaclului.

De asemenea, Auris este primul model care permite sa se opteze intre variantele de echipare cu propulsoare pe benzina, Diesel sau integral hibride, fiind proiectat exclusiv pentru piata europeana si construit in Anglia, la Toyota Motor Manufacturing UK.

Capabil sa functioneze atat in modul integral electric, cat si in modul combinat (benzina si electric), sistemul HSD, alcatuit dintr-un motor pe benzina de 1,8 litri VVT-i si un motor electric, poate genera o putere maxima de 136 CP, care asigura o accelerare de la 0 la 100 km/h in 11,4 secunde si o viteza maxima de 180 km/h.

Auris HSD nu emite niciun gram de CO2, NOX si particule de praf PM, daca este condus in modul EV (integral electric), putandu-se deplasa pe distante de pana la 2 km, cu viteze de pana la 50 km/h, in functie de nivelul de incarcare a bateriei si de conditiile de drum.

Dotarea standard este una generoasa si include numeroase elemente de siguranta activa si pasiva (inclusiv sistem de asistenta la pornirea in rampa HAC), sistem Smart Entry&Push Start, senzori de lumina si ploaie, camera de luat vederi pentru mersul inapoi cu vizualizare intr-un display integrat in oglinda retrovizoare electrocromatica si multe altele.

Potrivit reprezentantilor Toyota Romania, la nivel global constructorul auto japonez si-a propus lansarea unui numar de aproximativ 10 noi modele-hibrid pana in prima parte a intervalului 2010 - 2020.

De altfel, compania are ca obiectiv, pana in anul 2020, disponibilitatea echiparii tuturor modelelor sale cu derivate propulsate de HSD, sistem ce a fost proiectat vizionar, fiind extrem de usor de adaptat in viitor pentru folosirea atat pe vehicule propulsate cu pile de hidrogen, cat si pe vehicule integral electrice.

sursa: Agerpres


Ultimele stiri pe BankNews.ro: