Mai ai doua zile ca sa-ti platesti impozitul pe casa, altfel te vei trezi cu conturile blocate.

Data publicarii: 29-09-2010 | Diverse
 Ca sa nu ajungi in situatia nefericita in care Fiscul iti blocheaza conturile, tine minte urmatorul anunt: "Mai ai doua zile la dispozitie ca sa iti platesti impozitul pe casa". Daca esti cu darile la zi, dar ai mai multe proprietati, tot trebuie sa treci pe la Administratia Financiara. Totul se datoreaza schimbarilor din noul cod fiscal intrat in vigoare de la 1 iulie. Aceste modificari ii afecteaza in primul rand pe cei care au doua sau mai multe proprietati.
Embed:

Si asta deoarece in al doilea semestru impozitul pentru a doua casa a crescut cu 65%, pentru a treia cu 150%, iar pentru a patra cu 300%.

Daca pana in 30 septembrie reusiti sa achitati diferenta ramasa, veti da cu 5% mai putin. Dupa aceasta data achitati integral, iar de la 31 decembrie veti fi penalizati.

Pentru o proprietate unica, sa spunem de 200 de metri patrati, posesorul achita un impozit anual de 770 de lei. Lucrurile se schimba, insa, radical daca omul declara aceasta casa drept a doua proprietate. Astfel, trebuie sa dea in plus in 2010 peste 300 de lei, iar din 2011 aproape 500 de lei.

In situatia in care apare o a treia proprietate, de anul viitor impozitul sare cu 1.150 de lei. Pentru cea de-a patra locuinta de pe lista sunt si mai multi bani in joc.

 

Citeste integral: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: