City Insurance estimeaza o crestere de circa 123% a afacerilor in acest an, la 15 milioane euro

Data publicarii: 29-09-2010 | Finante-Banci

City Insurance estimeaza mai mult decat o dublare a afacerilor in acest an, pana la 15 milioane euro, circa 90% din aceste afaceri urmand sa fie generate de politele vandute in Italia, a declarat miercuri directorul general al companiei, Nicolae Musat.

In 2009, compania a inregistrat prime brute subscrise de 6,7 milioane euro, in crestere cu 168% fata de 2008.

"Si anul trecut, afacerile din Italia au generat cea mai mare parte a primelor. Avem autorizatie pentru a deschide o sucursala la Milano, proiect care va fi concretizat cel mai probabil in prima jumatate a anului viitor", a mentionat Musat, care a adaugat ca societatea intentioneaza sa vanda asigurari RCA pe teritoriul Italiei. "In Italia, prima medie pentru o polita RCA este de 800 euro", a adaugat seful City Insurance.

Portofoliul din Italia este reprezentat din asigurari de garantii, asigurari de raspundere civila si daune la proprietati. Cel mare volum al afacerilor a fost generat de segmentul de asigurari de garantii, a mentionat Musat.

"Acest tip de asigurare este solicitata de intreprinzatorii italieni. Clientii nostri au acces la fonduri europene, sunt intreprinzatori privati care fac lucrari de constructie, reabilitari de drumuri sau care lucreaza in domeniul de ecologizare a unor regiuni din Italia", a mai spus seful City Insurance.

"In momentul in care Romania va absorbi fonduri europene ne vom adresa pietei cu produsele noastre", a adaugat acesta.

El a mai spus ca City Insurance a inregistrat rezultate bune in 2009, in special pentru ca daunalitatea a fost foarte redusa pe portofoliul din Italia. In primul semestru al acestui an, compania a inregistrat un volum de prime brute subscrise similar celui inregistrat in 2009.

"Avem o daunalitate buna in ce priveste portofoliul din Italia. De acolo ne vin resursele pentru dezvoltarea companiei in tara. In prezent, compania are 10 agentii deschise in Romania, iar pana la finalul acestui an vor fi deschise inca 30 de agentii. Suma bugetata pentru deschiderea celor 40 de agentii este de 500.000 euro", a mai spus Musat.  

El a adaugat ca, in prezent, compania are 60 de angajati in Romania si urmeaza sa ajunga la circa 150 de angajati pana la finalul acestui an.

"Nu suntem o companie care ne dorim cota de piata. Vrem ca aceasta companie sa fie profitabila, sa aiba un portofoliu balansat", a mai spus Musat.

Totodata, seful City Insurance a estimat ca in urmatorii trei ani gradul de cuprindere a asigurarii obligatorii a locuintelor va ajunge la 90%.

City Insurance, controlata societatea italiana Dacia SpA, a fost infiintata in anul 1998, la initiativa unui grup de investitori romani si a fost reautorizata sa desfasoare activitati in domeniul asigurarilor si sa incheie asigurari din clasa asigurarilor generale. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: