Incepe sa se echilibreze bugetul? In premiera, veniturile cresc mai mult decat cheltuielile

Data publicarii: 30-09-2010 | Economie
Dupa luna august, ritmul de crestere a veniturilor bugetului general consolidat a depasit ritmul de crestere a cheltuielilor, luand ca baza de comparatie realizarile din 2009. O premiera de la inceputul anului.

Veniturile totale ale bugetului general consolidat au ajuns, dupa primele opt luni ale anului, la 106,26 miliarde de lei, in crestere cu 2,9% fata de nivelul consemnat in primele opt luni ale anului trecut. Cheltuielile aferente aceluiasi interval de timp au ajuns la 127,16 miliarde de lei, in crestere cu doar 1,3% fata de cele din 2009. Asadar, ritmul de crestere a veniturilor este de doua ori mai mare decat ritmul de crestere a cheltuielilor.

Situatia este fara precedent in acest an. Pana in luna iulie, veniturile au crescut cu 1,2% comparativ cu acelasi interval din 2009. Cheltuielile au avansat insa cu nu mai putin de 3,2%, comparativ cu perioada de referinta a anului trecut. Comparatia lunilor anterioare  nu mai este relevanta, pentru ca de-a lungul primului semestru din 2010 incasarile bugetului general consolidat au fost constant mai mici decat cele din 2009.

 

Citeste integral: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: