Tanasescu: Daca se reduce impozitul pe venit, vor fi necesare alte masuri pentru tinta de deficit

Data publicarii: 06-10-2010 | Finante-Banci
Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat marti seara, la The Money Channel,ca daca impozitul pe venit va fi redus la 10%, va fi nevoie ca Guvernul sa ia alte masuri pentru a se incadra in tinta de deficit convenita cu organismele internationale

"Aceasta decizie din comisia de fiscalitate din Senatul Romaniei este o decizie suverana a statului roman. FMI poate sa ia nota de aceasta decizie si daca ea va fi finalizata intr-o lege aprobata de catre camera decizionala in acel moment, vor avea loc discutiile cu autoritatile pentru a vedea si masurile aditionale care trebuie implementate pentru atingerea tintelor de deficit, asa cum au fost ele aprobate atat de CE, cat si de FMI", a spus Mihai Tanasescu.

Impozitul pe venit ar putea fi redus de la 16 la 10%, potrivit unei propuneri de modificare a Codului Fiscal, initiate de PDL, care a primit marti raport favorabil din partea Comisiei de buget-finante a Senatului. Proiectul a fost initiat de grupul PDL din Senat.

Propunerea vine sa modifice articolul 43 al Codului Fiscal, astfel incat veniturile din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, investitii, pensii, activitati agricole, premii, precum si din alte surse, vor fi impozitate cu 10%, fata de nivelul actual de 16%, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Guvernul a estimat ca reducerea cotei unice ar reduce veniturile bugetare cu 5,3 miliarde de lei.

 

NewsIn