Sute de salariati ai finantelor publice din Dambovita si Olt au intrerupt lucrul

Data publicarii: 14-10-2010 | Finante-Banci
Sute de salariati din finantele publice din Dambovita si Olt au intrerupt lucrul, miercuri dupa-amiaza, in semn de solidaritate cu angajatii Ministerului Finantelor Publice, care protesteaza fata de eliminarea stimulentelor salariale, transmit corespondetii NewsIn.

In Olt, toti cei 500 de angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice au declansat un protest spontan, pentru a-si manifesta solidaritatea cu colegii lor din structura centrala si nemultumirea fata de veniturile mici primite in aceasta luna. La proteste au participat angajatii din finante din Slatina, Caracal, Bals si Corabia.
,,Participa la acest protest de solidaritate toti angajatii institutiei. Protestul va continua. Deocamdata incercam sa ne organizam. Sunt sigur ca se va ajunge la greva generala mai devreme decat se preconizase", a declarat pentru Newsin Florin Monea, presedintele Sindicatului Finante Publice Olt.
Potrivit acestuia, cel mai venit primit in mana de angajatii Directiei Generale a Finantelor Publice Olt a fost de 336 lei.a

De asemenea, in Dambovita, aproape 100 de angajati ai Directiei Finantelor Publice au ieSit in fata institutiei, intr-un protest spontan generat de neacordarea stimulentelor Si de salariile mici, activitatea Trezoreriei Si Finantelor fiind blocata. Unul dintre liderii de sindicat de la Directia Finantelor Publice Dambovita, Emilian Rusu, a declarat ca aproape 30% dintre angajatii din Finantele Publice Dambovita au ieSit in strada, intr-un protest spontan, incercand sa se solidarizeze cu protestele de la Ministerul Finantelor. El a adaugat ca angajatii care nu participa la pichet sunt plecati pe teren.

"Potestam pentru salariile mizere pe care le avem in Ministerul de Finante. Pentru un inspector principal cu 10 ani vechime, un salariu net este de 700 de lei. Cu acest salariu, atat inspectorii de la Executare Silita, de la Colectarea Veniturilor Statului, cei de la Control, dar Si ceilalti inspectori care se ocupa de administrarea veniturilor statului se lupta cu evaziunea fiscala. Nu mai vorbim Si de comisarii Garzii Financiare care, de asemenea, au salarii de mizerie", a precizat Rusu.

Primii bugetari care au intrerupt lucrul miercuri au fost cei din Bucuresti, de la Ministerul Finantelor., fiind urmati de colegii lor din Constanta, Timisoara, Hunedoara, Ploiesti, Galati, Iasi, Teleorman si Brasov.

Ulterior, la protest au aderat si angajatii din Ministerul Muncii, care au declansat si ei un protest spontan, tot din cauza taierii stimulentelor. Potrivit Realitatea Tv, cu acestia s-au fi solidarizat, pana la ora transmiterii acestei stiri, si angajati din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca ale judetelor Hunedoara si Arges, precum si cei de la Casa de Pensii Sector 1 Bucuresti. 

 

NewsIn