Angajatii caselor de sanatate si ai agentiilor pentru ocuparea fortei de munca au oprit si ei lucrul

Data publicarii: 14-10-2010 | Actualitate
Angajatii caselor de sanatate si ai agentiilor pentru ocuparea fortei de munca din tara au oprit si ei lucrul, joi, pentru a protesta de reducerile salariale, in timp ce angajatii de la Finante continua actiunile declansate miercuri, ca urmare a faptului ca nu si-au primit stimulentele.

Sindicalistii din educatie nu exclud, la randul lor, declansarea unui protest spontant al angajatilor din invatamant, in conditiile in care joi, in Capitala, la sediul ministerului de resort, are loc sedinta comisiei de dialog social.

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat joi dimineata ca va purta noi discutii cu protestatarii de la Finante in jurul orei 12:30 si ca, in urma acestora, va lua "masurile cele mai bune", stimulentele urmand a fi acordate pe criterii de eficienta.

Discutii cu protestatarii urmeaza sa poarte si ministrul Muncii, Ioan Botis.

"O sa discutam cu intregul personal si luam masurile cele mai bune. Vreau sa asigur un sistem de salarizare echitabil. O sa-i convingem pe oameni ca facem lucrurile sa mearga bine, adica sa fie salarizati in conditii de normalitate. Sistemul de salarizare trebuie sa fie echitabil, iar stimulentele sa se acorde pe criterii de eficienta", a spus Ialomitianu.

Negocierile de miercuri seara nu au dus la niciun rezultat.

Premierul Emil Boc declara, la randul sau, tot miercuri seara, la postul public de televiziune, ca stimulentele vor fi acordate in conformitate cu performanta si numai in momentul in care evaziunea fiscala va fi diminuata.

 

NewsIn