Casele traditionale pierd teren in fata celor in stil american

Data publicarii: 15-10-2010 | Imobiliare

 Apetitul dezvoltatorilor pentru segmentul rezidential s-a redus drastic de vreme ce stocul de apartamente noi nevandute a crescut la 8.000 de unitati. Putinii dezvoltatorii care mai risca sa investeasca in acest sector s-au reorientat spre constructii al caror pret sa coboare la jumatate fata de ofertele existente pe piata.

Majoritatea ansamblurilor rezidentiale care s-au lansat in ultima perioada sunt bazate pe sisteme de constructii neconventionale. O caracteristica similara tuturor acestor proiecte este faptul ca sunt dezvoltate exclusiv din sursele proprii ale dezvoltatorilor. Tendinta globala de ecologizare a fondului locativ pare sa fie tot mai pregnanta si la nivel local. Surprinzator, Romania are cele mai multe case ecologice din Europa. Explicatia vine din faptul ca 20% din fondul locativ al tarii, adica circa 1,6 mil. de unitati, sunt case construite din chirpici.

"Pe date statistice, Romania se situeaza pe locul unu in Europa privind numarul de case ecologice, deoarece 20% din fondul locativ al tarii sunt case construite din chirpici. La noi s-au construit din saracie, la ei se construiesc din convingere", a declarat Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR).

citeste mai mult: capital.ro