Libra Bank lanseaza Acces Investigator, un instrument online de investigare financiara a companiilor

Data publicarii: 19-10-2010 | Finante-Banci

Incepand din aceasta luna, clientii Libra Bank persoane juridice au la indemana un instrument rapid si simplu de investigare a datelor economico-financiare ale partenerilor lor de afaceri, fie ca acestia sunt furnizori, clienti sau terte parti. Astfel, Libra Bank este prima banca din Romania care ofera clientilor sai companii un serviciu prin care acestia au acces direct si in timp real la informatii financiare relevante despre partenerii lor de afaceri, pentru a putea lua astfel deciziile de afaceri, pe baza unor informatii documentate, ceea ce confera un element de siguranta in climatul economic actual caracterizat prin incertitudine.

Instrumentul Acces Investigator este disponibil tuturor clientilor Libra Bank persoane juridice, care si-au activat serviciul de Internet Banking. Noutatea este reprezentata de faptul ca investigarea se poate realiza in timp real, nefiind necesara deplasarea in sucursala. De asemenea, noul serviciu Acces Investigator este foarte simplu de utilizat, pentru a avea acces la informatiile financiare ale partenerilor de afaceri fiind necesar doar Codul Unic de Inregistrare al societatii care urmeaza a fi investigate, accesand urmatoarele baze de date:

  •  RECOM (Registrul Comertului) - informatii despre starea si actionariatul societatii analizate
  •  CIP (Centrala Incidentelor de Plati) - informatii privind incidenta BO/CEC
  •  MF (Ministerul Finantelor) - indicatori financiari si datorii la bugetul de stat

"In momentul lansarii acestui produs, ne-am gandit in primul rand la nevoia clientilor nostri de a lua decizii de afaceri bine documentate si in timp real, asa incat ne-am propus sa simplificam acest proces la maxim. De asemenea, tot in vederea cresterii accesibilitatii, toti clientii care opteaza pentru serviciul Acces Investigator beneficiaza in mod automat de instalarea gratuita a serviciului Libra Internet Banking, care ofera comisioane cu 30% mai mici decat in sucursale." a declarat Alexandru Bita, directorul diviziei de e-Banking din cadrul Libra Bank.

Serviciul Acces Investigator este disponibil, la cerere, in oricare din sucursalele Libra Bank. Pentru mai multe informatii accesati www.librabank.ro

Comunicat de presa