UniCredit negociaza noi imprumuturi pentru proiecte imobiliare ce vor incepe in urmatorii doi ani

Data publicarii: 20-10-2010 | Finante-Banci
UniCredit Tiriac Bank, care are o expunere de 15-20% pe sectorul imobiliar, a anuntat ca anul acesta a fost prost in finantari imobiliare, pentru ca nu s-au mai lansat proiecte si pentru ca politicile bancii au devenit mai restrictive, insa este in negocieri pentru finantarea unor proiecte ce vor incepe in 2011 si 2012.

"Am avut discutii cu companii care vor sa inceapa la anul sau in 2012 proiecte imobiliare noi. Anul acesta nu au fost proiecte lansate. Discutiile vizeaza toate segmentele pietei: birouri, rezidential si comercial. Sunt si proiecte mai mari si mai mici", a declarat Gabriela Dragulin, head of real estate finance in cadrul UniCredit Tiriac Bank.

Ea a mai spus ca in aceasta perioada banca are o abordare mai prodenta cu privire la proiectele finantate si se uita cu precadere la potentialul de vanzare al produsului dezvoltat.

Reprezentantul bancii a anuntat finalizarea proiectului rezidential Alia Apartments din zona Arcul de Triumf a Bucurestiului, la care banca a participat cu un imprumut de 25 mil. euro, respectiv jumatate din suma investita in constructia ansamblului. 

 

sursa: capital.ro