Guvern: Angajatorii tinerilor intre 16 si 25 de ani beneficiaza de o subventie de 300 lei

Data publicarii: 29-10-2010 | HR/Cariere
Angajatorii tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani vor beneficia de o subventie de la Agentiile de Ocupare a Fortei de Munca in valoare de 300 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat joi de Executiv.

"Tinerii intre 16 si 25 de ani vor beneficia de o intrare pe piata muncii intr-un mod mai facil. Practic, aceasta modificare pune angajatorul in situatia in care primeste o subventie de la Agentiile de Ocupare a Fortei de Munca de 300 de lei si utilizeaza aceasta subventie in scopul formarii ucenicului", a declarat ministrul Muncii, Ioan Botis, la finalul sedintei de Guvern.

El a precizat ca legea respectiva reprezinta unul dintre pasii care duc la flexibilizarea fortei de munca si la asigurarea unei securitati pentru lucratori.
"Este o dorinta mai veche. Am reusit sa o pun in practica astazi, este o promisiune facuta tinerilor. Am fost sprijinit in campanie de foarte multi tineri si am promis in acel moment o lege a primului contract de munca. Astazi, prin aceasta modificare consider ca am reusit acest lucru", a spus Botis.

Ministrul a dat asigurari ca actul normativ aprobat joi de Guvern este pus in concordanta cu Legea Educatiei, astfel incat, in momentul in care un elev termina cele noua clase obligatorii, el poate sa urmeze o ruta educationala sau una profesionala.

Pentru anul 2011 este disponibila, pentru implementarea acestei legi, suma de aproximativ 110.000 de euro, fiind vorba de peste 1.500 de beneficiari ai acestui act normativ.

Proiectul de lege adoptat joi modifica si completeaza Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca iar initiatorul lui este Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Sursa: AGERPRES