Romania, pe locul sapte in lume pentru usurinta cu care se deschide o afacere

Data publicarii: 06-09-2006
locul 7 la deschis afaceriIn Romania un intreprinzator are nevoie de 11 zile pentru a obtine actele necesare inceperii unei afaceri si completeaza cinci proceduri, ceea ce plaseaza Romania pe locul sapte din 175 de tari, intr-un clasament realizat de Banca Mondiala (BM) si publicat miercuri. Guvernul de la Bucuresti este dat ca exemplu de reusita pentru adoptarea unei legi prin care a transferat de la judecatori la notari responsabilitatea inregistrarii firmelor.

In Romania, costul pentru inregistrarea unei firme, raportat la venitul pe cap de locuitor, este de 4,4%, dar nu este cerut un capital minim pentru inceperea unei afaceri.

Potrivit Bancii Mondiale, pentru o reforma eficienta in acest domeniu este nevoie eliminarea cerintelor minime de capital pentru o firma nou infiintata, transformarea inregistrarii unei firme intr-un proces administrativ si nu judecatoresc si publicarea online a informatiilor de inregistrare.

Pentru inceperea unei afaceri in Australia este nevoie de doua proceduri, care consuma doar doua zile, la polul opus aflandu-se Surinam, unde este nevoie de 694 de zile pentru inregistrarea unei firme.
 
NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: