Franks: Misiunea FMI a ajuns la un acord in privinta celei de-a sasea evaluari a acordului stand-by

Data publicarii: 01-11-2010 | Actualitate
Seful misiunii in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni ca misiunea FMI, CE si BM a ajuns la un acord in ceea ce priveste cea de-a sasea evaluare a acordului stand-by, urmand ca in iauarie 2011, dupa ce conditionalitatile convenite vor fi implementate, sa fie eliberata urmatoarea transa.

"La nivel de experti am ajuns la un acord in ceea ce priveste evaluarea. Rezultatele la zi au fost bune si am convenit asupra conditiilor de executie de la acest moment inainte. Dupa ce conditionalitatile vor fi implementate, vom putea sa solicitam aprobarea boardului executiv al FMI la mijlocul lunii ianuarie, conform asteptarilor noastre", a precizat Franks.

Aceata este cea de-a sasea evaluare a programului FMI, iar aprobarea acestei evaluari de catre board ar debloca o transa de aproximativ 900 milioane euro de la FMI.

Programul FMI pentru Romania a fost aprobat la 4 mai 2009, imprumutul total ridicandu-se la 13,15 miliarde euro (11,443 miliarde DST). Aranjamentul permite statului acces la resursele FMI in echivalentul a 1,111% din cota Romaniei in cadrul Fondului.

 

NewsIn