Ce profesie sa ai ca sa castigi multi bani? Topul meseriilor cautate si bine platite!

Data publicarii: 01-11-2010 | HR/Cariere
In ultimii ani, facultatile au scos pe banda rulanta absolventi care nu si-au gasit loc pe piata muncii. Iar o data cu venirea crizei economice, majoritatea tinerilor a renuntat la pretentiile salariale, doar sa-si gaseasca un job. Pe final de an, insa, oferta de locuri de munca a inceput sa creasca, timid ce-i drept, iar pentru anumite meserii salariile nu sunt deloc de neglijat. Care sunt profesiile sau specializarile pentru care angajatorii ofera cele mai multe locuri de munca si salariile cele mai mari?
Ce profesie sa ai ca sa castigi multi bani? Topul meseriilor cautate si bine platite!

Potrivit unui top realizat de site-ul de recrutare Myjob, utilizand calculatorul de salarii, in aceasta toamna, salariile cele mai mari se ofera cu preponderenta specializarilor tehnice, care sunt inca la mare cautare.
In acealasi timp, nici studiile de contabilitate sau cele juridice nu sunt de neglijat, angajatorii oferind pentru aceste domenii si destul de multe joburi vacante si salarii peste medie.
 
Clasamentul realizat de site-ul de recrutare plaseaza pe primul loc meseria de business analyst, pentru care salariul mediu oferit de angajatori depaseste 620 de euro pe luna.
 
Inginerii sunt in continuare la mare cautare in Romania, aceasta profesie ocupand locul al doilea in ceea ce priveste salariile practicate, cu o medie de peste 608 euro pe luna.

 

citeste integral: incont.ro