Dan Voiculescu ii solicita premierului un calendar de returnare a datoriilor statutului catre agentii economici privati

Data publicarii: 04-11-2010 | Politica

Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu a transmis, miercuri, un mesaj premierului Emil Boc prin care ii solicita sa elaboreze un calendar concret de returnare a debitelor statului catre agentii economici privati, folosind criterii transparente si obiective.

'Domnule prim-ministru, statul roman datoreaza aproximativ 2 miliarde de euro firmelor private. In mod evident, o asemenea datorie creeaza un acut blocaj economic, reduce la zero increderea in eficienta si responsabilitatea institutiilor publice si descurajeaza disciplina la plata. (...) Va solicit domnule prim-ministru sa elaborati un calendar concret de returnare a debitelor statului catre agentii economici privati, folosind criterii transparente si obiective. Practica platilor pe criterii arbitrare trebuie sa inceteze', a spus liderul fondator al PC, in mesajul trimis premierului.

Potrivit liderului fondator al PC, Executivul si institutiile publice din subordine trebuie sa-si schimbe radical abordarea, astfel incat achitarea la timp a obligatiilor de plata sa devina, in mod real, una dintre prioritatile guvernamentale.

Dan Voiculescu a amintit, totodata, ca statul roman penalizeaza agentii economici corecti, care isi achita la termen obligatiile financiare, 'si legitimeaza, prin propriul exemplu, economia subterana'.

Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: