Udrea a discutat cu managerul Bancii Mondiale despre proiectul privind reducerea riscului seismic

Data publicarii: 04-11-2010 | Diverse
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului,Elena Udrea,s-a intalnit miercuri cu managerul Bancii Mondiale pentru Romania,François Rantrua,pentru a discuta despre perspectivele proiectului de atenuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta.

In cadrul intalnirii s-a facut si un bilant al situatiei actuale, pana in prezent fiind finalizate lucrarile de consolidare antiseismica a structurii si refunctionalizare pentru 18 cladiri publice, alte 22 de cladiri aflandu-se in diferite stadii de contractare, a anuntat miercuri Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Potrivit MDRT, valoarea totala a proiectului este de 61,4 milioane dolari.

Un alt subiect abordat de cei doi oficiali a fost includerea ministerului in faza a doua a proiectului derulat de Banca Mondiala, privind realizarea unei analize functionale a institutiilor publice, angajament asumat de Guvernul Romaniei.

De asemenea, a fost convenita implicarea MDRT in derularea unui exercitiu de aliniere, prioritizare, monitorizare si evaluare a interventiilor strategice ale statului, in vederea atingerii obiectivelor asumate in cadrul documentelor strategice nationale si europene, se mai arata in comunicatul emis de MDRT. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: