BNR a anuntat ca prognoza de inflatie pentru finalul anului viitor este de 3,4%

Data publicarii: 04-11-2010 | Economie
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a anuntat joi prognoza de inflatie a bancii centrale pentru finalul lui 2011, de 3,4%, in conditiile in care institutia are o tinta de inflatie de 3% plus sau minus un punct procentual pentru anul viitor.

"Vom reusi sa aducem inflatia in intervalul tintit in perioada urmatoare, mizand ca programul cu institutiile financiare internationale va fi pus in practica", a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Acesta a anuntat ca tintele de inflatie pentru 2010 si 2011 au ramas nechimbate, de 3,5% si, respectiv, 3%. "Tinta de inflatie pentru 2012 a fost mentinuta la nivelul de 3%, plus sau minus un punct procentual. S-a optat pentru un obiectiv credibil si fezabil", a spus Isarescu.

Potrivit guvernatorului BNR, atingerea acestei tinte este esentiala pentru consolidarea credibilitatii bancii centrale, precum si pentru cresterea eficacitatii ancorarii anticipatiilor antiinflationiste.

"Prudenta BNR in fixarea tintei de inflatie este justificata de riscurile si incertitudinile crescute privind potentiale efecte inflationiste directe exercitate in anii urmatori de factori aflati in afara sferei de influenta a Bancii Centrale", a precizat Isarescu.

El a mai spus ca, incepand cu anul 2013, se va trece la o tinta stationara multianuala de inflatie situata la nivelul de 2,5%, plus sau minus un punct procentual.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: