Marko Bela: Nu dorim sa fim intr-un guvern minoritar, desi cu cifre ar fi majoritar

Data publicarii: 05-11-2010 | Politica

Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Marko Bela, a admis ca in acest moment Coalitia de guvernare "are o problema" si a spus ca in urmatoarele zile va lua o decizie in ceea ce priveste ramanerea sau nu la guvernare.

Acesta a anuntat ca sambata, 6 noiembrie, se va convoca la Targu Mures Consiliul Permanent al UDMR, pentru a face o analiza.

"UDMR cand si-a asumat raspunderea guvernarii a avut argumentele necesare: Am considerat ca trebuie sa contribuim la rezolvarea problemelor generale, sa avem posibilitatea sa ducem mai departe o reforma a societatii cu scopul descentralizarii si rationalizarii deciziilor, sa largim drepturile minoritatilor, sa continuam reforma. Daca sunt indeplinite aceste conditii atunci UDMR isi asuma in continuare raspunderea guvernarii, daca nu atunci se pune un semn de intrebare asupra ideii de coalitie. (...) Nu dorim sa fim intr-un guvern minoritar, desi cu cifre ar fi majoritar", a explicat Marko Bela.

Liderul UDMR a criticat situatia creata in urma deciziei CCR privind legea Educatiei, subliniind ca majoritatea parlamentara a demonstrat ca nu functioneaza, in conditiile in care presedintele Comisiei de invatamant din Senat a tergiversat adoptarea acestui act normativ si a obligat Guvernul sa-si asume raspunderea.

El a adaugat ca UDMR nu poate merge mai departe in actuala coalitie daca nu reuseste sa impuna o reforma pentru toata societatea.

In ceea ce priveste discutia pe care presedintele UDMR a avut-o cu premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu, Marko Bela a spus ca nu s-a luat in discutie demisia premierului, ci gasirea unor solutii de a iesi din aceasta situatie.

Intrebat daca premierul Emil Boc a vrut sa-si dea demisia, liderul UDMR a spus ca ''nu are cunostinta de o astfel de intentie".

Potrivit lui Marko Bela, legea Educatiei trebuie adoptata in aceasta toamna, asa cum a spus si presedintele Traian Basescu la intalnirea comuna.

Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: