ArcelorMittal Galati va opera cu un singur furnal doua luni si va trimite toti angajatii in concediu

Data publicarii: 05-11-2010 | Afaceri
Compania siderurgica ArcelorMittal Galati urmeaza sa inchida, pentru cel putin doua luni, unul dintre cele doua furnale functionale in acest moment si sa-si trimita toti angajatii in concediu fortat, prin rotatie, din cauza unei noi prabusiri a comenzilor de otel, transmite corespondentul NewsIn.

"ArcelorMittal Galati confirma faptul ca isi va ajusta productia din cauza conditiilor de piata din regiune, in special cele din Turcia. Pentru cel putin doua luni, incepand din 19 noiembrie, combinatul va opera cu un singur furnal", a declarat, joi, Dorian Dumitrescu, PR Manager ArcelorMittal Galati.

Pe platforma siderurgica din Galati sunt sase furnale: doua mici (1 si 2, care sunt oprite), doua medii (3 si 4, aflate in functiune), unul mare (5, aflat in reparatii capitale) si unul foarte mare (6, oprit definitiv in urma cu un deceniu si jumatate, din cauza unei avarii). Acum, compania va inchide Furnalul 3 si va face productie doar cu Furnalul 4. Furnalul 5, pentru reparatia caruia grupul investeste 53 de milioane de euro, urmeaza sa fie repornit in prima jumatate a anului 2011, iar oficialii companiei spun ca punerea lui in functiune, alaturi de 3 si 4, va genera dublarea productiei anuale de otel, de la doua la patru milioane de tone.

Intre timp, insa, pe fondul scaderii comenzilor, siderurgistii galateni sunt amenintati de un nou val de concedii fortate. Potrivit unor surse sindicale, toti cei 9.300 de angajati ai combinatului ArcelorMittal Galati vor fi trimisi in concediu pentru 20 de zile, prin rotatie, in perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011. Conducerea companiei nu a facut comentarii pe acest subiect.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: