Mugur Isarescu: avem probabilitate calculata ca anul viitor se va instaura cresterea economica

Data publicarii: 08-11-2010 | Actualitate
Romania va inregistra, anul viitor, o crestere economica, dar nu suficient de solida pentru a creste si nivelul de trai, a declarat duminica, la un post privat de televiziune, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

'Prognozele de crestere sunt optimiste. Avem mai mult decat incredere, avem probabilitate calculata ca incepand din acest an si in 2011, pe o baza corectata, relativ sanatoasa se va instaura cresterea economica. Dar nu se va simti imediat. Nu s-a simtit imediat nici criza. Scaderea nivelului de trai a devenit mai evidenta din vara anului trecut si doare foarte tare acum. Parerea mea este ca durerea va continua si an viitor, deoarece cresterea economica nu o vedem suficient de solida pentru a creste si nivelul de trai. Suntem la prima evolutie ciclica totala. Dureaza un an, un an si jumatate de la momentul relansarii si pana se vad efectele. S-ar putea ca efectele sociale ale crizei sa persiste si anul viitor', a explicat Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR a mai declarat ca nivelul de impozitare in Romania, raportat la impozitele mari, este relativ scazut. 'Avem un nivel de impozitare relativ scazut la impozitele mari. Problema tine de numarul mare de impozite, de raportari, hartuiala nesfarsita si climatul neprielnic pentru a face afaceri in Romania', a spus Guvernatorul BNR. Isarescu a adaugat ca mediul de afaceri din Romania trebuie sa fie incurajat, iar confundarea business-ului cu cei care se imbogatesc peste noapte este 'nesanatoasa'.

Guvernatorul BNR a subliniat ca Romania are potential si si-a exprimat speranta ca va reusi sa il valorifice.
Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: