APDRP: Cererile de finantare pentru modernizarea exploatatiilor agricole depasesc 350 mil. euro

Data publicarii: 09-11-2010 | Finante-Banci
Oficiile judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) au primit 325 de cereri de finantare pentru Masura 121 in cadrul celei de-a saptea sesiuni de cereri de proiecte, ce s-a desfasurat intre 1-29 octombrie, de peste 350 mil. euro, cu 250 mil. euro peste suma alocata.

Astfel, 206 cereri de finantare, in valoare de 171 de milioane euro, privesc investitii in sectorul vegetal si 119 cereri, cumuland 179 de milioane euro, vizeaza sectorul animal.

"Pentru aceasta sesiune au fost disponibile fonduri nerambursabile in valoare de 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro au fost alocati pentru sectorul vegetal, iar 60 de milioane de euro pentru sectorul animal. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 121 este de 1,6 milioane de euro", se arata in comunicatul APDRP.

Cea mai mare cerere de fonduri europene nerambursabile pentru "Modernizarea exploatatiilor agricole" (Masura 121) s-a inregistrat la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) 2 din Constanta. In aceasta zona, potentialii beneficiari au depus 99 de cereri de finantare nerambursabila, in valoare totala de peste 111 milioane de euro.

Potrivit APDRP, din martie 2008 si pana in prezent au fost depuse pentru a primi finantare nerambursabila din fondurile alocate masurii de Modernizare a exploatatiilor agricole 5.545 de cereri de finantare conforme, cu o valoare nerambursabila de 2,1 miliarde euro. Dintre acestea, 1.834 de proiecte, insumand peste 720 de milioane de euro, au fost selectate pentru finantarea investitiilor. Pentru aceasta masura de investitii au fost incheiate pana in acest moment 1.501 de contracte, in valoare de peste 521 de milioane euro.

Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" se incadreaza in Axa I - "Cresterea competitivitatii sectorului agricol si silvic" si are ca obiectiv general cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie si indeplinirea standardelor nationale si a standardelor comunitare.

Obiectivele operationale se refera la promovarea investitiilor in exploatatiile agricole din sectorul vegetal si de crestere a animalelor pentru realizarea de constructii noi si/ sau modernizarea constructiilor agricole existente din cadrul acestora si a utilitatilor aferente, achizitionarea de masini si utilaje noi sau infiintarea de plantatii.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: