Topul scaderilor de preturi la terenuri: Iasi, Oradea si Craiova

Data publicarii: 09-11-2010 | Imobiliare


Investitiile in parcele construibile din marile aglomerari urbane raman cele mai riscante plasamente
Piata terenurilor ramane segmentul cel mai riscant al investitiilor imo-biliare din Romania, anul acesta consemnand recorduri in materie de scadere a preturilor in majo-ritatea oraselor mari si medii. In afara de risc mare si finantare aproape imposibil de obtinut, o alta caracteristica a momen-tului este dezinteresul cvasitotal pentru orice tip de imobil funciar in provincie.

Chiar daca in prima jumatate de an investitorii s-au dovedit activi pe piata, asertiunea este data ca valabila de catre agentii imobiliari doar in cazul pietelor care in anii de boom imobiliar au inre-gistrat cel mai mare ritm de tranzactii, adica Bucuresti si marile orase (Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Iasi).

In provincie, unde cu exceptia zonelor de intres turistic sau de afaceri, au lipsit inves-titiile sau dezvoltarile cu scop spe-culativ, situatia este in prezent mai mult decat dezastruoasa. Acest fapt este certi-ficat atat de numarul mare de executari silite realizate, cat si de evolutia preturilor de tranzactionare. 

 

integral in: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: