Ce trebuie sa faci in caz de accident auto. Cum poti solicita despagubiri inainte de reparatia masinii

Data publicarii: 10-11-2010 | Auto
Conducatorii auto din toata tara vor primi de la CSA si Politie ghidul "Ce faci in caz de accident".  Soferii care au completat formularul de constatare amiabila nu mai pot merge la Politie in cazul in care au nemultumiri asupra stabilirii vinovatiei intr-un accident

Peste un milion de soferi din Bucuresti si din cateva mari orase din Romania vor primi in urmatoarele zile brosuri informative "Ce faci in caz de accident?". Este vorba despre cea mai mare campanie de informare in domeniul asigurarilor, desfasurate cu sprijinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si al Politiei Rutiere.  

"Ce se intampla daca nu ai RCA?" "Ce este bonus-malus?" "Cand poti folosi constatul amiabil?" "Ce faci in caz de accident usor/cu victime" sunt cateva dintre intrebarile la care soferii vor primi raspunsuri. Conducatorii auto afla astfel ca pot solicita plata despagubirii inainte de reparatia masinii. In aceasta situatie, compania de asigurari este obligata sa stabileasca valoarea despagubirii in functie de preturile pentru piese, parti componente, materiale si manopera necesare reparatiei, practicate de service-uri si prevazute in sistemele pentru evaluarea daunelor auto. 

 

citeste integral: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: