Ministerul Finantelor: Pana la finele anului trebuie dati afara inca 26.000 de bugetari. Vezi cum ar putea sa creasca statul salariile bugetarilor in 2011

Data publicarii: 10-11-2010 | Economie
26.000 de bugetari isi vor pierde locurile de munca in ultimele trei luni ale acestui an, a anuntat marti Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), cu ocazia seminarului EU-COFILE, organizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Asociatia Romana a Bancilor si Alpha Bank, la Sinaia.

"Ne-am propus sa inchidem anul cu o cifra de 1,29 milioane de salariati in sistemul bugetar, fata de 1,316 milioane de bugetari, cati lucrau in sistem in luna septembrie", a declarat oficialul. El a explicat ca reducerea anuntata are sanse mari sa fie pusa in practica, in conditiile in care sunt prevazute disponibilizari in mai multe institutii, conform unor acte normative deja aprobate. Este vorba de invatamant, primarii si administratia centrala, cum este cazul Ministerului Agriculturii.

 In aceste conditii, angajatii la stat ar putea beneficia de majorari salariale de 15% anul viitor, tinand cont ca anvelopa salariala pentru anul 2011 va fi de 39 miliarde de lei. "Dupa calculele noastre, am putea aplica aceasta majorare la salariile micsorate cu 25%, daca in 2011 bugetarii nu vor mai primi al 13-lea salariu si prime de vacanta", a adaugat Gherghina.

 

integral in: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: